Polityka prywatności i plików cookies

1. Informacje ogólne – Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług zakupowych poprzez serwis dzisdziekujeza.pl

2. Administratorem strony jest jednoosobowa działalność gospodarcza M–LAB Magdalena Galek o numerze NIP 919-168-18-71, REGON 387258402,  z siedzibą pod adresem Mieniany 91/13/8, 22-500 Hrubieszów.

3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych mi danych opracowałam wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontroluję ich wykonywanie i stale sprawdzam ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy
stronami umowy. 

 

Jakie dane osobowe są zbierane i w jakim celu

 

  • Zakupy

 

 

Dane, które wpisujesz aby dokonać zakupów służą do wykonania procesu dostarczenia Tobie towaru. W przypadku zakupu produktów elektronicznych – imię, nazwisko, adres e-mail. W przypadku zakupu produktów fizycznych – imię, nazwisko, adres pocztowy, adres e-mail i numer telefonu.

 

  • Formularze kontaktowe

 

 

Dane osobowe (imię, nazwisko, adres e-mail) które wpisujesz podczas korzystania z formularza kontaktowego służą do skontaktowania się z Tobą.

  • Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu e-mail (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

  •  Ciasteczka

 

 

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

 

 

Jeśli odwiedzisz stronę logowania, zostanie utworzone tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone, kiedy zamkniesz przeglądarkę.

 

 

Podczas logowania tworzy się dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

 

 

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

 

5. Odbiorcy danych

Twoje dane wprowadzone na stronie mogą być przetwarzane przez zewnętrzne podmioty, z których usług korzystam aby móc wykonywać usługi dla Ciebie:  

 

  • dostawca hostingu dla serwisu dzisdziekujeza.pl przechowuje dane na serwerze
  • dostawca usług księgowych i programu do wystawiania faktur przechowuje dane abym mogła wystawić dla Ciebie fakturę (jeśli ją zamawiasz)
  • firma kurierska – dostawca usług kurierskich przetwarza Twoje dane w celu dostarczeniu Tobie zakupionych produktów
  • dostawca systemu do wysyłania newslettera i mailingu
  • dostawca automatycznej usługi wykrywania spamu (jeśli zostawiasz komentarz na stronie)

 

6. Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

 

 

7. Analiza statystyk

Serwis dzisdziekujeza.pl korzysta z narzędzia Google Analytics, które zbiera dane o Twoim zachowaniu na stronie (np. jakie podstrony odwiedzasz, w jakich godzinach i przez jaki czas) w celach analitycznych i optymalizacyjnych. Narzędzie funkcjonuje z włączoną opcją anonimizacji adresów IP, przez co nie gromadzi danych umożliwiających zidentyfikowanie Ciebie.

 

 

8. Jak długo przechowuję twoje dane

Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jestem w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na na stronie (jeśli tacy są), przechowywane są również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

 

9. Jakie masz prawa do swoich danych

– Masz prawo wglądu do danych o Tobie, jakie przechowuję.

– Możesz również zażądać usunięcia całości twoich danych osobistych, które są w moim posiadaniu, np. poprzez anulowanie subskrybcji NEWSLETTERA. Możesz to zrobić klikając w link unsubscribe, który znajdziesz na końcu każdego maila ode mnie. Nie dotyczy to danych które jestem zobligowana zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

– Masz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych

– Prawo do sprostowania swoich danych

– Prawo do przenoszenia danych

 

 

Twoje dane są chronione

Twoje dane są przechowywane i kiedy wymaga tego realizacja usługi dla Ciebie, przekazywane, w ściśle bezpieczny sposób. Nie mają do nich dostępu osoby nieupoważnione. 


Zmiany w Polityce Prywatności

Polityka prywatności może ulec zmianie, o czym poinformuję Cię z wyprzedzeniem 7 dni wcześniej
Data ostatniej modyfikacji: 3/12/2020